Hoe verwijder ik ijs uit de koel- /vrieskast?

Alleen als er overmatige ijsvorming optreedt moet u dit ijs voorzichtig verwijderen. Laat het ijs bij voorkeur ontdooien. Wees voorzichtig met het losbreken van ijs, dit kan beschadigingen aan de wand of leidingen veroorzaken. Wilt u het ontdooi proces versnellen, plaats dan een bak warm water in de koelkast.

Hoe maak ik de koel- /vrieskast schoon?

Reinig de koelkast met lauwwarm water met een beetje azijn. Behandel de koelkast met schoon water en droog hem goed af met een droge doek. Vergeet niet om ook het deur rubber goed te reinigen en wrijf dit na het droog maken eventueel in met wat talk poeder of glycerine.

Maak de achterkant van de koelkast stofvrij met een stofzuiger, een zachte borstel of een radiatorborstel. Gebruik in geen geval scherpe voorwerpen of schurende schoonmaakmiddelen! Indien er een gaatje ontstaat in de bodem van het vriesvak zal het koelgas ontsnappen, waardoor de koelkast niet alleen niet meer afdoende koelt maar ook onherstelbaar beschadigd is.

Hoe krijg ik onaangename geurtjes uit de koelkast?

Geurtjes kunt u verwijderen door gedurende een aantal uren een schoteltje met zuiveringszout of bakpoeder in de koelruimte te plaatsen. (Zuiveringszout is verkrijgbaar bij de apotheek of betere drogist).

Hoe plaats ik een koel- of vrieskast?

Let op : laat het apparaat 24 uur op de definitieve plek “rusten” voordat u de stekker in het stopcontact steekt!

  • Vlakke vloer.
  • Waterpas / stelpoten.
  • Uw koelkast moet worden geïnstalleerd op minstens 30 cm afstand van warmtebronnen zoals kookplaten, centrale verwarming en kachels en op minstens 5 cm afstand van elektrische ovens. De koelkast mag niet in direct zonlicht worden geplaatst.
  • De omgevingstemperatuur van de kamer waarin u de koelkast installeert dient minstens 10°C te zijn. In verband met efficiëntie wordt gebruik van uw koelkast in koudere omstandigheden niet aanbevolen.
  • Bij installatie van twee koelkasten naast elkaar, moeten de koelkasten op een afstand van minstens 2 cm van elkaar worden geplaatst.