Pluizenfilter & warmtewisselaar

Maak na iedere droogbeurt het pluizenfilter van uw droger schoon. Hoe u dit het beste kunt doen verschilt per type/merk. Raadpleeg dus de gebruiksaanwijzing van uw wasdroger voor het op de juiste manier reinigen van de pluizenfilter van uw droger.

Spoel bij een condensdroger de warmtewisselaar regelmatig goed schoon onder de kraan en leeg tijdig de condensbak. Deze zit meestal onder of bovenin de droger.

Stofvrij

Zorg er altijd voor dat uw wasdroger schoon en stofvrij is. Let er ook op dat de omgeving waarin de droger staat goed schoon is. Met de stofzuiger komt u vaak bij moeilijk bereikbare plekken om stof uit uw droger te verwijderen. U kunt ook eens per jaar uw wasdroger stofvrij laten maken door een witgoed service bedrijf.

Houd de binnenkant van de trommel schoon

Na verloop van tijd kan er een laagje vuil op het binnenwerk van de trommel komen te zitten. Dit laagje vuil bestaat meestal uit resten wasmiddel/wasverzachter en kalk uit het water van het natte wasgoed. Drenk een droge doek in azijn en wring deze goed uit, neem hiermee vervolgens de binnenkant van de trommel af om het vuil te verwijderen.

Brandpreventie

Zorg voor een goede ventilatie in de ruimte waar de droger staat. Zorg bij voorkeur ook dat de droger de ruimte heeft en niet tegen iets aanstaat. Laat geen brandbare materialen rond of nabij uw droger liggen en hang altijd een rookmelder op in de buurt van uw machine. Verder is het verstandig om uw wasdroger alleen te laten draaien als u thuis bent. Schakel de droger uit als u het huis verlaat!

Nog meer tips

  1. Gebruik liever geen wasverzachter. Door de wasverzachter ontstaat er een vetlaagje op de sensor die meet hoe vochtig het wasgoed is, waardoor de droger niet goed kan meten of de was droog is. Gevolg is dat de wasdroger onnodig lang blijft drogen, waardoor de droger oververhit kan raken.
  2. Droog niet meer dan 2 x achter elkaar en geef de machine hierna een uurtje pauze.